Klemmen

 Home  Pijn en Dwang

Met een beetje fantasie is er in de huishoud winkels of doe het zelf zaken een heel leger aan klemmen te vinden. Soms moet je ze na aankoop zelf een beetje aanpassen maar vaak kun je ze ook zo gebruiken. Hieronder volgen een aantal van mijn klemmen en de daarop gemaakte aanpassingen (als die er waren).

De meest voor de handliggende klem die in bijna ieder huishouden wel aanwezig is is natuurlijk de wasknijper. Hij is meteen vanaf de waslijn te gebruiken maar je kunt er meer mee doen. Om te beginnen kun je er touwtjes, elastieken of gewichten aan maken (simpel door het gat in de veer vastknopen) om er na het vast klemmen aan te trekken.

Met houten wasknijpers kun je bovendien met een vijl en een stuk schuurpapier het model van de knijper nog aanpassen. Hier naast vind je enkele voorbeelden. Boven de standaard knijper. Daaronder een waar met een driehoek vijl een kartel bek in gemaakt is. Hiervoor is het handig om de knijper eerst uit elkaar te halen. Ik heb er in de zelfde trant een gehad waar ik kleine gaatjes in de binnenkant van de bek geboord had om daar stukjes spijker in te doen zodat een soort bek met tanden ontstond. Helaas ging die roesten en heb ik hem weg gegooid. Zal binnenkort een nieuwe maken met koperen tanden.
De onderste is een ingekorte knijper. Daarvoor zaak je simpel weg het eerste gedeelte van de bek af. Hierdoor is de afstand tot de veer kleiner en daarmee de klemkracht groter en het oppervlak waarover de klemkracht verdeeld word is kleiner.

 
  Wasknijpers zijn er in verschillende maten. De kleintjes zijn erg handig voor moeilijk bereikbare of kleine plekken (denk b.v. aan neusgaten). Ze zijn vaak te koop met lint om kerstkaarten op te hangen maar ook goede knutsel winkels verkopen ze meestal wel.

Een andere handige klem is de zogenaamde krokodillenbek klem. Deze word veel gebruikt in de elektronica wereld voor het aansluiten van meer draden. De bek van de klem heeft tandjes die voor en nadelen hebben. Door de tandjes blijft de klem erg goed zitten maar is ook vrij pijnlijk. Omdat de tandjes meestal vrij scherp zijn kunnen de huid bij verschuiven (of op de tere huid van b.v. schaamlippen alleen al door klemmen) beschadigen.

Een oplossing hierop is de tandjes bedekken met een stukje krimpkous. Voor mensen met een nikkel allergie kan dit ook voordelen hebben omdat de krimpkous het contact van de klem met de huid tegen gaat.

Twee verschillende klemmen die eigenlijk bedoeld zijn om een handdoek mee op te hangen. Door het oog of lusje wat er aan zit zijn ze erg geschikt om gewichtjes aan te hangen. De linker van plastic klemt minder hard dan de rechter maar blijft redelijk zitten. Voor de rechter geld net als bij de krokodillenbek klem dat de tandjes scherp zijn. Ook hier kan een stukje krimpkous helpen.

Hieronder twee nog niet aangepaste klemmen. In hun huidige vorm zijn ze nog niet helemaal naar mijn zin en dus broed ik nog op een aanpassing er van.
Links een lijmklem. Op zich een lekker klemmetje dat goed is in te stellen maar omdat de oranje vlakjes in de bek kunnen kantelen blijft hij niet altijd even goed zitten.
Rechts een klem bedoeld om kleding mee op te hangen. Hij word in de bdsm veel gebruikt om twee tepels tegelijk te klemmen. Deze klemt echter vrij stevig en dus ben ik nog op zoek naar een manier om de klemkracht in te stellen zodat hij uiteindelijk langer kan blijven zitten. Aanpassingen die ik maak zullen natuurlijk in een later stadium hier te zien zijn.