Veeprikstok

Home Hi-tech Pijn en dwang

Van een elektrische vliegenmepper is een heel aardige veeprikstok te maken. Voor degene die niet bekent zijn met de benaming en werking van dit apparaat. Het gaat om een stok met twee metalen punten waarmee een schok kan worden gegeven. De originele versie hiervan word gebruikt om vee op te jagen. Vandaar de naam.
Het is een heel effectief straf en dwangmiddel dat uitermate geschikt is voor gebruik bij gehoorzaamheidstraining en andere trainingen waarbij wat instant “motivatie” nodig is.

In dit gedeelte zal ik de bouw van mijn versie van dit apparaat omschrijven. Maar voor ik dat doe even het volgende:

!!! WAARSCHUWING !!!

Dit apparaat werkt met hele hoge spanningen. Hoewel de vliegenmepper en de uiteindelijke prik punten relatief veilig zijn omdat ze dicht bij elkaar zitten en de schok dus door een klein stukje huid gaan zal tijdens de bouw ook de rest van het apparaat bloot liggen. De schok die dit apparaat geeft als je per ongeluk met beide handen een afzonderlijk deel van de schakeling aanraakt is voldoende om je achteruit in je stoel te werpen (ik spreek uit ervaring). Wees dus voorzichtig en begin NIET aan dit project als je niet beschikt over minstens basis kennis elektronica.

Als basis voor de veeprikstok heb ik een standaard elektrische vliegenmepper gebruikt. Ik heb drie verschillende merken open geschroefd om te kijken hoe ze werkte. De vorm en inhoud er van verschilde van merk tot merk maar de uiteindelijke werking was hetzelfde. De schakeling is gebaseerd op wat in het engels een “voltage quadrupler” heet. Zie schema's hier naast en onder.


Voltage doubler

boven:
voltage Tripler

links:
voltage quadrupler achter op printplaat getekend

Zoals te zien is gaan deze schema's in elkaar over door er een extra groep van een condensator en een diode aan te zetten. Omdat de schakeling met vier groepen erg sterk is was ik eerst van plan om de laatste groep er helemaal af te halen. Maar uiteindelijk heb ik besloten om met een ompool schakelaar de laatste groep te passeren. Hierdoor ontstaan er twee standen (hoog en laag) voor het apparaat. Om eerlijk te zijn heb ik hoog nog nooit echt hoeven gebruiken. De wetenschap of de mededeling dat het apparaat ook nog een hogere stand heeft is tot nu toe voldoende geweest om de slavin op andere gedachten te brengen.


Links: Originele vliegenmepper

Onder: de vliegenmepper van binnen