Slave modes

 Home  Subhoek

Dit is een vrije uitleg / samenvatting van het idee van slave modes zoals besproken op de B.E.S.T. site (zie link pagina). Het is mijn interpretatie van het begrip zoals ik het begrepen heb van de site. Het idee spreekt me erg aan en ik wilde het daarom onder de aandacht brengen zodat subs die met mij contact zoeken weten wat ze te wachten kan staan.
Voor verder gaande studie ernaar kunnen jullie zelf de site lezen.

Het systeem van Slave modes of vrij vertaald niveaus van onderdanigheid is bedoeld voor volledige slavinnen (dus 24/7 of een andere vorm van lang onderdanig zijn). Het idee er achter is om met een commando makkelijk tussen verschillende sets van geldende regels te kunnen wisselen als de situatie verandert. Hiermee verandert ook het onderdanige gedrag van de slavin. Daardoor kan de dominant haar gedrag aanpassen aan zijn wensen van het moment. Bijvoorbeeld van: speeltje (volledig onderdanig) naar bediende (onderdanig maar kan en mag zelfstandig werken) en gesprekspartner (onderdanig maar heeft alle vrijheid van spreken).

Voor het doel van de uitleg zal ik drie modes hanteren die ik hieronder even kort zal toelichten bij iedere mode staan enkele voorbeeld van dezelfde regels en de verandering daarop om het geheel nog duidelijker te maken:

Slavin:
De strengste mode. Hierin gelden alle regels en beperkingen die de slavin heeft. Ze is dus het volledig onderdanig aan haar Dominant.
 


1. de slavin heeft een spreek verbod
2. ze moet toestemming vragen om apparaten te mogen gebruiken
3. ze moet toestemming vragen om de ruimte waar de meester is te betreden of verlaten
4. ze moet toestemming vragen om naar de wc te mogen
5. ze moet toestemming vragen om een orgasme te hebben

Bediende:
De tussen mode. Hierin gelden de meeste (dus niet alle) regels maar is er wat meer vrijheid zodat de slavin de ruimte heeft om taken of opdrachten uit te voeren.

1. de slavin heeft een spreek verbod maar mag directe vragen stellen met betrekking tot haar taak of opdracht.
2. ze moet toestemming vragen om apparaten te mogen gebruiken behalve voor apparaten die ze nodig heeft voor haar taken of opdracht.
3. de slavin kan vrij door het huis bewegen tussen vooraf opgegeven kamers. (er zijn dus plaatsen waar ze niet mag komen)
4. ze moet toestemming vragen om naar de wc te mogen
5. ze moet toestemming vragen om een orgasme te hebben

Rust:
De laagste mode. Hierin heeft de slavin de meeste vrijheid. En is ze wel onderdanig maar op sommige punten meer gelijk aan haar Dominant. Dit is dus het niveau dat word gebruikt als de slavin naar buiten gaat of gezellig samen met de Dominant aan een diner zit of op de bank voor de TV zit. Maar ook waarmee ze naar haar werk of familie gaat.

1. de slavin is vrij om te spreken
2. ze is vrij om apparaten te gebruiken
3. ze kan zich vrij bewegen maar moet wel laten weten waar ze is.
4. ze moet toestemming vragen om naar de wc te mogen als ze bij haar meester is.
5. ze moet toestemming vragen om een orgasme te hebben

 

Stel nu dat een slavin die maar een set regels heeft (dat is automatisch de strengste set) na een spel de opdracht krijgt om de net gebruikte dildo's in de keuken (daarvoor moet ze door de huiskamer lopen) af te wassen en daarna op te bergen. Terwijl haar meester TV kijkt in de huiskamer. Dan moet ze hem iedere keer storen om toestemming te vragen voor het betreden en verlaten van de huiskamer.
Plaatst hij haar echter in bediende mode dan heeft ze die toestemming automatisch.

Omdat er meer regels zijn (die ook soms van betekenis veranderen) is het geheel wat moeilijker te leren maar eenmaal onder de knie heeft het zo zijn voordelen voor zowel Dominant als sub. De Dominant heeft als het ware meerdere soorten sub in een en de slavin heeft wat meer variatie in de mate van haar onderdanigheid zodat ze af en toe ook een beetje kan ontspannen.

Het aantal modes en wat er in iedere mode wel en niet mag is natuurlijk geheel aan de Dominant. Het is een redelijke klus om ze op te schrijven en sluitend te maken zonder dat er tegenstrijdigheden in zitten. Begin dus simpel en maak het langzaam ingewikkelder.

Zelf gebruik ik het systeem graag en er is me op gevallen dat het ook best toepasbaar is op kortere ontmoetingen. Een slavin die bijvoorbeeld eens in de 14 dagen een weekeinde langs komt wisselt ze binnen dat weekeinde een aantal keer van mode maar gaat dan in rust mode op het moment dat ze weg gaat.
In dergelijke gevallen zou je nog kunnen denken aan het invoeren van speciale modes bijvoorbeeld Chat mode, telefoon mode of slaap mode waarvoor speciale regels geleden.