Omgaan met contactadvertenties

 Home  Subhoek

Vroeg of laat krijgt iedereen in de BDSM die op zoek is naar een partner te maken met contactadvertenties. Dat kan zijn door te reageren op een advertentie of door zelf een advertentie te plaatsen.
De inhoud van advertenties of de inhoud reactie op advertenties laat nog al eens te wensen over. Vaak word er te weinig of de verkeerde informatie gegeven waardoor uiteindelijk het juiste contact niet gevonden kan worden.

Daarom hieronder mijn visie op het zelf plaatsen van een advertentie en het reageren op een advertentie. Niet iedereen zal het helemaal met me eens zijn op allen punten en ik wil ook niet zeggen dat alles wat hier onder staat zo zou moeten maar hopelijk bied het enige houvast of in ieder geval voer voor gedachten bij het omgaan met contactadvertenties.

 

Zelf een advertentie plaatsen

Reageren op een advertentie

 

 

 

 

 

Zelf een advertentie plaatsen

Om het één en ander duidelijk te maken eerst een voorbeeld:
Stel je voor je leest in de krant de volgende advertentie

Mooie auto te koop!!!!

Het zal niemand verbazen dat deze auto een beetje moeilijk zal verkopen. Immers bij het kopen van een auto wil je veel meer weten. Wat is het voor merk en welk model van dat merk, welk bouwjaar, welke kleur, hoeveel heeft hij gereden enz.
Iedereen zal het met me eens zijn dat dit voor het verkopen van een auto een slechte advertentie is. Vergelijk deze advertentie eens met de volgende.

((Dit lijkt overdreven maar zo zie ik er iedere maand ten minste één))

Knappe jonge vrouw met onderdanige gevoelens zoekt goed uitziende dominante man om haar te overheersten.

"………….. een of ander gedichtje in de strekking

…. Ontneem mij de macht …. Ontneem mij de vrijheid

…. Enz…. enz………."


De enige informatie die deze advertentie bevat is dat een vrouw die zichzelf jong en knap vindt op zoek is naar een dominant. En dat ze op het internet gedichtjes kan zoeken.

De advertentie laat de volgende informatie aan de fantasie van de lezer over:

Wat is een knappe vrouw?
De een denkt dan aan een foto model de ander aan ma flodder.

Wat is een jonge vrouw?
De een denkt dan een jaar of 20 de ander meer in de richting van de 50. Hangt er helemaal van af hou oud de lezer zelf is.

Wat is een goed uitziende man?
Is dat Richard Gere of is Urbanus ook goed.

Wat houdt haar overheersen in?
De een denkt dan aan een avondje in bed met een paar handboeien. De ander wil haar het liefst de rest van haar leven in een donkere kelder gevangen houden.

En dat gedichtje……
Ach… ze vond zeker de advertentie zelf ook een beetje aan de korte kant.

 

Welke informatie moet er dan wel in een advertentie

Het onderwerp:
Vaak kun je bij het plaatsen van een advertentie op het internet net als bij een e-mail een los onderwerp aangeven. Dit is meestal de tekst die in de zoeklijst voor komt waaruit je door kunt klikken naar de werkelijke advertentie. Hierdoor vind op dit gedeelte vaak de eerste selectie plaats. Bedenk dus goed wat je hier in zet. Geef in deze regel aan wat je bent en wat je zoekt.


Bijvoorbeeld:
"Sub (v) zoekt meester"
Geeft aan dat je een onderdanige vrouw bent op zoek naar een Dominante man.
(In dit geval hoeft dus een Dominante vrouw niet verder te lezen.)

"Sub (m) zoekt meesteres"
Geeft aan dat je een onderdanige man bent op zoek naar een Dominante vrouw.

"Slavin zoekt meester(es) voor 24/7 relatie"
Hier gaat het om een onderdanige vrouw die op zoek is naar een meester of meesteres voor een relatie met vergaande onderdanigheid.
(mensen op zoek naar losse contacten hoeven dus niet verder te lezen)

Over jezelf:
Vermeld in het eerste gedeelte van de advertentie informatie over jezelf. Degene die de advertentie leest is immers ergens naar op zoek. Dus is het handig eerst te weten of jij kenmerken hebt die voldoen aan wat de ander zoekt. Voldoe je niet aan die kenmerken is het zinloos om verder te lezen.


Minimaal vermelden:
Vermeld in ieder geval de volgende informatie.

 • Je leeftijd.
 • Je globale afmetingen.
  Dus lengte en postuur of liever nog gewicht omdat postuur ook weer voor meer dan een uitleg vatbaar is. Nu kun je denken maar het gaat toch om het innerlijk en niet om mijn uiterlijk. Daar ben ik het mee eens maar er is een verschil tussen formaat en uiterlijk. Veel dominanten vinden het bijvoorbeeld prettig groter te zijn dan hun sub ongeacht hoe die sub er verder uit ziet.
 • De regio waar je vandaan komt.
  Dan kan degene die je advertentie leest bepalen of je binnen het gebied woont waarin hij of zij aan het zoeken is. En dus besluiten wel of niet te reageren.
 • Gebonden / ongebonden
  Ben je vrijgezel, getrouwd, heb je kinderen, enz
  Iemand op zoek naar een relatie hoeft immers niet verder te lezen als jij al een relatie hebt.
 • Je ervaring
  Ben je beginner of gevorderde en hoe lang ben je al bezig.

Optioneel om te vermelden:
De volgende informatie is niet strikt noodzakelijk maar is toch voor de meeste mensen vaak best belangrijk in hun keuze. Het vermelden van deze informatie kan er dus voor zorgen dat de reacties die je op je advertentie krijgt ook van mensen zijn die interesse in je hebben.

 • Je uiterlijk
  Kleur haar, haar lengte, kleur ogen, huidkleur / ras, kleding maten, cupmaat, schoenmaat, enz
 • Rook je
  En zo ja ben je bereid te stoppen als een dominant dat eist?
 • Je karakter
  Ben je rustig of juist druk, enz
 • Opleidingsniveau
  Sommige dominanten vinden het niet prettig als een sub hoger is opgeleid dan ze zelf zijn.
 • Kun je wel of niet ontvangen
  Klinkt misschien gek maar kun jij niet ontvangen en de ander ook niet word het meteen lastig.
 • BDSM activiteiten die je aanspreken
  Vermeld het soort BDSM waar je interesse naar uit gaat. Heb je bijvoorbeeld een voorkeur voor pijn of juist niet. Vermeld dat dan.
 • Je seksuele geaardheid

 

Waar je naar op zoek bent:
Geef aan wat je zoekt in de ander. Dus zoek je een man, vrouw of juist een stel,
in welke leeftijdsgroep, afmetingen, ervaring, huidskleur, enz
Bedenk hierbij dat alles wat je open laat gezien zal worden als iets dat je niet uitmaakt. Maar dat je als het je echt niet uitmaakt je dit beter ook kunt vermelden.

Geef zeker ook de volgende dingen aan:

 • De regio waarin je zoekt.
  Waar moet de ander ongeveer wonen en ben je bereid te reizen als je een groot gebied uitzoekt.
 • Wat voor contact zoek je
  Ben je op zoek naar losse ontmoetingen of een vaste relatie. Zoek je iemand om in real life te ontmoeten of wil je juist alleen maar anonieme e-mail opdrachten.

Tip:
(( in het geval dat je alleen op zoek bent naar e-mail. Zet dan niet bij BDSM activiteiten dat je interesse hebt in ontvoering spel, rape play en ingewikkelde Japanse bondage want die dingen zijn vrijwel onmogelijk via de mail. Dat geeft dus aan dat je geen idee hebt waar je over praat))

 

 

 

Reageren op een advertentie

Op vrijwel iedere advertentie die ik tot nu toe geplaatst heb is een reactie terug gekomen in de strekking van:

" Wat U schreef in uw advertentie sprak mij erg aan. Daarom zou ik graag met U mailen (of misschien chatten) om te kijken of het tussen ons klikt. "

Ok het is een reactie maar….. "ehh....leuk wie ben jij????"
Ervaring leert dat je met dit soort reacties erg veel tijd kwijt bent om er achter te komen dat de persoon je advertentie niet goed heeft gelezen en helemaal niet aan de daarin gestelde wensen voldoet.

 

De reactie die je stuurt op een advertentie is het aller eerste wat de ander van je ziet. Het is dus ook meteen de eerste indruk die iemand van je krijgt. Het is dus zaak er voor te zorgen een goede indruk te maken. Ben dan ook volledig in het geven van informatie je weet immers niet welke informatie de ander belangrijk vindt om een keuze mee te maken.
Houd de informatie in je reactie overzichtelijk en kort. Dat lijkt erg zakelijk maar als iemand veel reacties heeft gekregen worden lange lappen tekst met hier en daar een beetje informatie al snel overgeslagen. Dus zet eerst een kort lijstje met de belangrijkste kenmerken en daarna pas een langere tekst met bijvoorbeeld uitleg over je ervaring en andere zaken.

Vermeld in je reactie in ieder geval alle informatie die hierboven voor een advertentie aangegeven staat. Dus:

 • Je leeftijd.
 • Je globale afmetingen en je uiterlijk. Dus:
  • Lengte
  • Postuur / gewicht
  • Kleur haar
  • Haar lengte
  • kleur ogen
  • Huidkleur / ras
 • Rook je
 • De regio waar je vandaan komt.
 • Gebonden / ongebonden
 • Je ervaring
 • Je karakter
 • Opleidingsniveau
 • Kun je wel of niet ontvangen
 • BDSM activiteiten die je aanspreken
 • Je seksuele geaardheid

Lees de advertentie goed en vermeld als er specifieke wensen / eisen in staan waarom je daar aan voldoet en als je er niet aan voldoet waarom je dan toch meende te moeten reageren.

Zorg ervoor dat je reactie iets heeft waardoor deze "beter" is dan alle andere reacties die de persoon gekregen heeft. Je wilt immers dat jou reactie wordt uitgekozen in plaats van één van de andere. De juiste en zinvolle extra informatie bieden is dus belangrijk.