Tips voor subs

Home Subhoek Contact met Dominanten

Het contact voortzetten:

Na enige tijd anoniem contact komt er een punt waarop elkaar verder leren kennen via de anonieme chat en mail niet langer mogelijk is. Dan moet er over gegaan worden op bellen en ontmoeten. Dit is een hele stap omdat je daarna niet langer anoniem bent. (hoewel ontmoeten ook anoniem kan) Maar wacht er ook weer niet te lang mee omdat als je elkaar niets meer te vertellen hebt het online contact snel verwatert. Een goede richtlijn voor de tijd om te gaan ontmoeten is denk ik ongeveer 30 uur chatten (10 weken lang iedere week een avond). Is op dat moment nog niet duidelijk of je de ander zou willen ontmoeten dan pas je niet bij elkaar of heb je het over de verkeerde dingen gehad. Bedenk dat net als bij de foto ook bij een ontmoeting kan blijken dat je niet bij elkaar past en dus de tijd die je geïnvesteerd hebt in elkaar leren kennen verloren is.
Ook hier geld weer dat langdurig smoezen verzinnen om niet te hoeven ontmoeten of bellen er op kan duiden dat je fake bent.

Online spelen:
Veel beginnende subs willen graag eerst online spelen. Dat mag uit het oogpunt van de sub erg spannend en opwindend over komen maar vergeet niet dat je voor de dominant op dat moment niet meer bent dan letters op een scherm. Voor een beginnende dominant is dit ook best spannend maar heb je het eenmaal een aantal keer gedaan gaat de lol er snel af. Een webcam kan het plezier dat een dominant er aan beleeft sterk vergroten maar alleen als je er goed mee om gaat en in beeld blijft.
Er is ook een vorm waarbij je e-mail opdrachten krijgt van een dominant. Dit kan erg leuk zijn maar is voor de dominant alleen leuk als je een zeer uitvoerig verslag van de opdracht terug stuurt.

Bellen:
Een goede tussenvorm tussen online contact en ontmoeten is een telefoongesprek. Je kunt hierbij elkaars stem en verandering in stem horen wat het persoonlijker maakt dan chat en je bent er zeker van dat de persoon aan de andere kant in ieder geval het geslacht heeft dat hij of zij beweert te hebben. Echter is het niet meer anoniem omdat je elkaars nummer moet weten. Je kunt als sub anoniem blijven door de dominant om een nummer te vragen en hem vanuit een telefooncel te bellen. Het nadeel hiervan is dat hij je niet kan bereiken als hij bijvoorbeeld te laat zal komen op een ontmoeting. Beter is het daarom om een prepaid mobieltje (of een met een geheim nummer) te nemen.
Wacht met bellen niet zo lang dat je elkaar op de chat al niets meer te vertellen hebt want dan ben je ook aan de telefoon snel uitgepraat.
Bel elkaar voor een ontmoeting en wissel (mobiele) telefoon nummers uit.

Eerste ontmoeting:
De eerste keer ontmoeten is best eng. (ook voor een dominant). Je zou elkaar anoniem kunnen ontmoeten door online ergens af te spreken en verder geen telefoonnummers of zo uit te wisselen. Dit heeft echter het nadeel dat als je met een faker te doen hebt jij op de afgesproken plaats zit en er niemand op komt dagen (is me al meerdere keren overkomen). Je kunt er dan niet achter komen of de ander te laat is of echt niet komt.
Ontmoeten is ook een risico omdat je pas bij de ontmoeting echt weet of iemand oprecht is geweest. Denk daarom bij een ontmoeting om je eigen veiligheid en dat geld ook voor dominanten. Enkele dingen om daarbij aan te denken:

Ontmoet op een openbare plaats:
Zoek voor de ontmoeting een openbare plaats uit waar veel mensen zijn maar waar je wel genoeg privacy hebt om over bdsm te kunnen praten. Maar waar je elkaar ook goed kunt verstaan. Een café met harde muziek is dus niet geschikt. Erg geschikte plaatsen zijn eet of drink gelegenheden in grote winkelcentra of bijvoorbeeld een restaurant bij de IKEA. Hier zijn veel mensen maar je kunt toch redelijk ongestoord overleggen. En er is meestal voldoende parkeergelegenheid of toegang tot het openbaar vervoer (dat laatste is bij de Ikea meestal minder goed)

Zorg voor je eigen vervoer:
Laat je niet afhalen, ophalen of wegbrengen door de onbekende persoon. Het gevaarlijkste wat je kunt doen is natuurlijk in een auto stappen bij iemand die je niet kent.

Neem een mobiel mee:
Zorg ervoor dat je mobiel bereikbaar bent tijdens de ontmoeting. Niet alleen om er voor te zorgen dat de ander contact met je op kan nemen als deze in de file staat of je niet kan vinden. Maar ook om als er iets niet pluis is om hulp te kunnen bellen.

Maak van te voren duidelijke afspraken:
Spreek duidelijk af waar, wanneer en hoe laat je gaat ontmoeten. En bevestig deze afspraak nog een keer van te voren. Er is niets zo vergelend als elkaar mis lopen.
Bespreek ook de verwachtingen van de ontmoeting. Is het de bedeling tijdens de ontmoeting een keuze te maken om elkaar als dominant en sub te accepteren (eventueel met overdracht van een symbolische sleutel of iets dergelijks) of is het een verkennende ontmoeting. Meestal is een eerste ontmoeting puur verkennend maar er zijn soms uitzonderingen als het heel goed klikt.

Vervolg ontmoeting:
Afhankelijk van persoonlijke smaak en gewenste relatie kun je er voor kiezen om een vervolg ontmoeting te houden. Ook hier gaat het om een ontmoeting in het openbaar maar dan voor een langere tijd. Een voorbeeld hiervan zou kunnen zijn om samen naar een dierentuin of pretpark te gaan en zo een dag door te brengen. Hierbij kan een beperkte vorm van overdracht van macht plaatsvinden waarbij bijvoorbeeld de dominant de kleding die gedragen moet worden voorschrijft (houd er als dominant dan wel rekening mee waar je heen gaat. Naaldhakken gaan bijvoorbeeld niet samen met een dagje dierentuin of strand). Meestal is een vervolg ontmoeting dus na de keuze om met elkaar door te gaan als dominant en sub maar nog voor het eerste echte spel.