Contact met Dominanten

Home Subhoek Contact met Dominanten

Eerste contact met een dominant:
Ver weg de meeste eerste contacten worden via het internet gemaakt. Dit heeft voor en nadelen. Het grootse voordeel is dat je redelijk anoniem kunt blijven en dus rustig kunt overleggen en elkaar kunt leren kennen zonder dat je identiteit bekent word. Dat is tevens ook gelijk het nadeel. De dominant waar je mee kletst is ook anoniem en dus kun je niet goed beoordelen of hij "echt" of "fake" is. Maar het omgekeerde is echter ook waar. Er hangen heel wat "fake" slavinnen rond op het internet dus ook voor een oprechte dominant is het in het begin gissen of jij echt bent of nep.
Om het elkaar wat makkelijker te maken is het goed de volgende dingen te onthouden.

Laat weten wat je bedoeling is:
Geef vanaf het begin af aan of het je bedoeling is deze dominant te leren kennen om te kijken of het klikt om daarna te gaan ontmoeten. Of dat het allen je bedoeling is met iemand te praten over bdsm en is een ontmoeting uitgesloten. Sommige dominanten zullen in dat laatste geval meteen het contact verbreken maar de meeste oprechte dominanten hebben er geen moeite mee om vragen over bdsm te beantwoorden en een beginnende sub op weg te helpen in de bdsm wereld. Echter zijn de vragen die je als dominant stelt aan een sub die je niet zult gaan ontmoeten heel anders dan aan een die je wel kunt gaan ontmoeten (er is bijvoorbeeld geen enkele rede om uit te gaan zoeken of je bij elkaar past). Open zijn op dit punt kan je dus een hoop lastige of verkeerde vragen schelen.

De rest van de tips in dit gedeelte zijn bedoeld voor een sub die uiteindelijk wil gaan ontmoeten. Maar kunnen ook nuttig zijn voor algemeen contact.

Zelf ook vragen stellen:
Het klinkt misschien raar maar in mijn ervaring hebben subs er vaak moeite mee zelf vragen te stellen. Ik weet niet hoe andere dominanten er over denken maar het lijkt mij heel normaal dat als je iemand probeert te leren kennen dat je heb om informatie vraagt. Net als hij jou om informatie vraagt. Dit is ook de manier waarop je er achter komt of iemand oprecht is of niet. Een goede voorbereiding hierop kan zijn om gewoon eens voor jezelf op te schrijven wat je allemaal zou willen weten van een dominant voor je hem veilig of betrouwbaar acht en weet of je met hem verder wilt.
Zelf vragen stellen geeft ook het signaal naar de dominant dat je ook interesse hebt in hem als persoon dit onderscheid je weer van de fake slavinnen omdat die dat meestal niets kan schelen.

Gedraag jezelf als een gelijkwaardig mens:
Voor veel subs zal dit gek klinken maar bij het eerste contact gaat het niet zozeer om een contact tussen een dominant en een sub maar meer om het eerste contact tussen twee mensen. Je tast elkaar af en probeert uit te vinden of je op het gebied van BDSM maar misschien ook daar buiten (afhankelijk van de gewenste relatie later) dingen met elkaar gemeen hebt. Pas als die gemeenschappelijke interesse er is en je het als mens met elkaar kunt vinden ga je afspraken maken over jou onderdanigheid en de invulling daarvan. Voor dat die afspraken er zijn zal een oprechte dominant je als gelijkwaardig mens zien. Verwacht dus ook geen bevelen of ongevraagde opdrachten dat soort dingen is meestal een teken dat je te maken hebt met een ondervaren dominant die meer interesse heeft in het spel dan in uitvinden of je bij elkaar past.

Respectvol zijn en respect verwachten:
Het spreekt voor zich dat je een dominant netjes benadert. Of je daarbij U moet zeggen of dat je ook goed is zal hij je snel genoeg laten weten (in mijn geval vind ik tijdens het kennis maken "je" prima). Verwacht echter ook respectvol behandeld te worden. Als een dominant je bij het kennis maken (je heb nu nog geen afspraken gemaakt over of je aan hem onderdanig wilt zijn of niet) al niet met respect behandeld, je commandeert en voor rotte vis uit maakt. Hoe moet dat dan als je hem later gaat ontmoeten. Een oprechte dominant zal je als jij respectvol bent over het algemeen behandelen als iets kostbaars en niet als een willekeurige homp vlees. Ben je zelf op zoek naar iemand die je behandeld als een homp vlees bedenk dan dat het op het moment gaat om een kennismaking. Vraag netjes of hij je zo zou willen behandelen in de toekomst en hoe hij verder over hompen vlees denkt. Werkelijk zo behandeld worden komt pas nadat je jezelf aan hem hebt over gegeven. Verder zal iedere kok je kunnen vertellen dat je tijdens het klaarmaken een homp vlees met zorg en respect moet behandelen om er later ten volle van te kunnen genieten.

Eerlijk zijn:
Zorg er voor dat de informatie die je over jezelf geeft ook klopt. Een van de manieren waarop fake slavinnen door de mand vallen is omdat er genoeg in hun verhaal is dat niet klopt. Enkele voorbeelden: als je in je eerste mail aangeeft 1,55 lang te zijn en je antwoord een paar weken later op de vraag wat je schoenmaat is 41 dan is dat mogelijk maar hoogst onwaarschijnlijk. Beweer je op een flat te wonen en zeg je enkele weken later net het gras gemaaid te hebben is er ook iets mis. De voorbeelden zijn natuurlijk wel overdreven fake maar het idee is denk ik duidelijk. Heeft een dominant eenmaal een aantal keer zijn tijd verdaan met een fake slavin zal hij heel alert zijn op dingen die niet kloppen en liever het risico lopen een oprechte sub te missen dan zijn tijd te verdoen met iemand die niet echt is.
Verder kun je natuurlijk proberen om door niet de hele waarheid te vertellen (bijvoorbeeld over je uiterlijk of ervaring) in de smaak te vallen bij de dominant. Sommige subs doen dit en hopen dat als de dominant daar bij de eerste ontmoeting achter komt hij ze al zo leuk vind dat hij het niet erg vind. Ze vergeten dan alleen dat vanuit het oogpunt van de dominant vanaf dat moment alles wat je verteld hebt gelogen kan zijn. De persoon die ze hebben leren kennen bestaat dus in wezen niet ook al is ze misschien een oprechte sub.
Natuurlijk is in dit geval het omgekeerde ook waar. Kloppen er dingen niet in het verhaal van de dominant waar je contact me hebt of is hij bij de ontmoeting niet wie hij beweerde te zijn dan kun je beter niet met hem verder gaan.

Contact warm houden:
Als je interesse hebt in een dominant houd dan het contact warm. Als een sub na een tijdje intensief contact ineens een paar weken niets meer van je laat horen betekend dit in 90% van de gevallen dat je als dominant nooit meer iets van haar zult horen. Dus als je het druk hebt of om andere redenen geen contact kunt hebben probeer dan in ieder geval af en toe een kort mailtje te sturen. Daarmee kom je misschien wel niet verder in de kennis maken maar het laat in ieder geval zien dat je de opbouw van een relatie met hem belangrijk genoeg vind om er moeite voor te doen. Verwacht in ieder geval niet zoals sommige om na drie weken onaangekondigde vakantie de draad weer op te pakken waar je gebleven was.
Ook hier geld het omgekeerde natuurlijk weer.

Afspraken nakomen:
Voor de meeste mensen is dit vanzelfsprekend maar als onderdanige nog belangrijker. Maak je bijvoorbeeld een afspraak om te chatten ben dan ook online op de tijd van die afspraak of laat ruim van te voren weten dat je er niet kunt zijn. Beloof je iets te mailen doe dat dan ook.
Een voorbeeld:
Niets zegt beter tegen een dominant dat je hem en je onderdanigheid niet belangrijk vind dan niet online zijn op de afgesproken tijd omdat je met je vriendinnen op een terras zat!

Rellen:
Voor diegene die deze uitdrukking niet kennen rellen is het uitdagen van een dominant door een sub om straf of een andere reactie uit te lokken. Dit kan in real life als het op de juiste manier gedaan word erg leuk zijn. Echter is het als het gaat om een pure internet kennismaking redelijk zinloos. De enige manier die een dominant heeft om je te straffen is immers offline gaan. Natuurlijk is het af en toe plaatsen van een scherpe opmerking best leuk maar ga er niet te ver in.

Chat:
Chatten is een belangrijk middel om een dominant te leren kennen. Het voordeel van chat is dat het contact real time is dus dat je op elkaars reactie op een vraag of opmerking kunt inspelen. Het nadeel van chat is dat je vaak ter plekke moet verzinnen wat je wilt vragen en dat je daardoor soms dingen vergeet. Zijn er dus dingen waarvan je voor de chat denkt "he doe moet ik vragen" zet ze dan even op een papiertje. Het andere nadeel is dat als je grote lappen tekst moet typen (b.v. over je ervaring) dat de ander zit te wachten tot je bent uitgetypt. Gebruik daarom voor dat soort informatie de mail.

Mail:
Het grote voordeel van mail ten opzichte van chat is dat je niet tegelijk online hoeft te zijn. Hierdoor kun je ook vragen stelen en beantwoorden als er geen tijd is om te chatten doordat avonduren vaak vol zitten met andere persoonlijke dingen. Daarbij komt dat grote hoeveelheden tekst makkelijker met de mail gaan. Je kunt die dan op je gemak schrijven en nalezen en daarna pas versturen. Een in een paar minuten geschreven mail bevat vaak net zo veel informatie als een uur chat.
In veel gevallen zal het eerste contact met een dominant via de mail plaats vinden omdat jij op een advertentie van hem reageert of hij op een van jou. Reageer je op een advertentie van hem bedenk dan dat jij uit zijn advertentie al iets van hem weet maar hij nog niets van jou. Zet dus in je mail wat informatie zodat de dominant kan bepalen of hij je interessant vind. Alleen een uitnodiging om te gaan chatten zou je waarschijnlijk zelf ook minder snel op reageren.

Foto:
Hoewel uiterlijk binnen de BDSM vaak minder belangrijk is komt er een punt in het contact leggen waarop je jezelf af gaat vragen hoe de ander er uit ziet. Nu is een bdsm foto of naakt van jezelf via het internet versturen in de maatschappij waarin we leven iets dat je later een hoop problemen kan geven. Echter een normale vakantie foto zoals de rest van Nederland ook van zichzelf heeft is voor de toekomst geen probleem. Er is immers niets van je bdsm gevoelens aan af te lezen.
Zorg er in ieder geval voor dat je een foto hebt. Zeker als je zelf de dominant om een foto vraagt. Wil je nog geen foto geven zeg dat dan eerlijk. Smoezen als mijn scanner doet het niet zijn misschien minder confronterend maar hou je dit te lang vol dan lijkt het al snel of je iets te verbergen hebt.
Wacht ook niet te lang met een foto. Af en toe komt het voor dat degenen waar je mee chat simpel weg je type niet is. Kom je daar na 2 maanden chatten pas achter omdat je een foto ziet is dat heel jammer van elkaars tijd.

Sublijst:
Zorg ervoor dat je een sublijst hebt ingevuld en die op je harddisk klaar hebt staan om hem te kunnen verzenden. Beperk je niet tot een die alleen maar op het internet staat. Ben ook eerlijk in het invullen van die lijst. Bedenk dat deze lijst bedoeld is om een dominant informatie te geven over jou bdsm "wensen" en niet om aan te geven wat bij een ontmoeting wel en niet met je gedaan mag worden. Zet er desnoods "alleen ter informatie" boven. Ik zie maar al te vaak dat subs dingen die ze heel leuk vinden maar liever niet doen bij een eerste ontmoeting bij interesse met een "nee" of "0" aangeven terwijl er eigenlijk een "5" zou moeten staan. Als je als dominant zo'n lijst doorneemt vraat je jezelf af waarom deze sub contact met je wil omdat er vrijwel niets van je eigen lijst met die van de sub overeen komt en er dus weinig gezamenlijke interesse is.