Trainers

Home Dildo menu

Een belangrijk onderdeel van de training van een sub is haar te leren dat ze bewuste controle kan hebben over haar vagina spieren. Ze moet leren ze op commando te ontspannen zodat ook grotere voorwerpen bij haar binnen kunnen dringen. Maar ze moet ook leren ze op commando aan te spannen zodat ze voorwerpen vast kan houden met haar vagina spieren. Dit zal niet alleen haar zelfvertrouwen in het aankunnen van dildo's verhogen maar ook tijdens geslachtsgemeenschap het genot van haar en haar partner verhogen omdat zij in staat is hem met haar spieren te masseren.

Het is niet iets dat de meeste subs van het enen op het andere moment kunnen maar wat echt geoefend zal moeten worden op een rustig tempo. Sommige subs vinden het opwindend het onder dwang te moeten en ander willen het zelf juist graag leren. Maar neem er in ieder geval de tijd voor en accepteer als Dominant dat de sub er ook genot aan kan beleven.

Haar leren haar spieren te ontspannen doe je door haar vagina op te rekken. Niet met bruut geweld in een keer maar rustig in stapjes. Er zijn verschillende manieren om dit te doen en ik ga niet alle manieren die ik op het internet gevonden heb bespreken maar hier zijn enkele voorbeelden om je op weg te helpen.

In de medische wereld word een speculum (eendenbek) gebruikt om tijdens onderzoek de vagina te openen zodat er naar de slijmvliezen aan de binnenkant gekeken kan worden. Er zijn veel verschillende modellen waarvan de plastic modellen het meest betaalbaar zijn en de ingewikkelde metalen modellen met veel verstel mogelijkheden het duurst. Door de bekken met het handvat steeds een stukje verder uit elkaar te doen kun je haar vagina langzaam op rekken. Naast oprekken is dit speeltje ook voor veel andere erotische momenten bruikbaar. Echter heeft het voor oprekken het nadeel dat ermee bewegen erg lastig is en dus de tijd dat er gerekt kan worden beperkt is.

Een andere methode is om een opvolgende rij pluggen te gebruiken die steeds een stukje dikker worden. Deze worden in de vagina van de sub geplaatst en daar met een riem, touw of kuisheidgordel in gehouden. Ze kan er min of meer gewoon mee bewegen en ze eventueel onder haar kleding dragen. Begin met een plug van 2,5 of 3 centimeter en laat haar deze een tijdje dragen. Als ze er aan gewend is ga je eentje dikker. Een beetje afhankelijk van de sub ga je in stapjes van een hele of een halve centimeter omhoog. Bij welke dikte je wilt stoppen hangt van je eigen belangstelling af. Mijn voorkeur gaat er naar uit om bij het inbrengen de sub zelf als het ware over de dildo te gaan laten zitten. Hierdoor heeft ze de controle over hoe snel de dildo naar binnen komt maar veel belangrijker ondervind ze het effect van bewust ontspannen van haar spieren beter.

Haar leren om haar vagina spieren aan te spannen doe je door haar voorwerpen in haar vagina mee te laten dragen die ze met haar spieren vast moet houden om te voorkomen dat ze er uit vallen. In het begin neem je hele lichte voorwerpen zodat ze er aan kan wennen dat ze iets mee moet dragen maar haar spieren nog niet echt nodige heeft om het bij haar te houden. Gebruik een slipje als een soort van vangnet voor als ze het niet meer houden kan. Naar mate ze vordert neem je zwaardere voorwerpen die ze langer moet dragen en op een gegeven moment ook zonder een vangnet.

In Japan worden al sinds de oudheid de zogenaamde Ben-wa ballen (links) gebruikt voor het trainen van vagina spieren. Dit zijn holle metalen (of tegenwoordig plastic) bollen met daarin een of meerdere gewichtjes. Deze gewichtjes rollen heen en weer op momenten dat de vrouw beweegt zodat trillingen veroorzaakt worden. Het doel hiervan is de vrouw seksueel op te winden (wekt niet bij iedereen). Ze kunnen gewoon de hele dag onder haar kleding gedragen worden en houden haar met een beetje geluk de hele dag een beetje opgewonden. Dat maakt ze meteen ook minder geschikt voor training op momenten dat opwinding niet gewenst is (b.v. tijdens een straf periode).

De westerse variant daarvan heet kegel (vernoemt naar Dr. Kegel) is afkomstig uit de medische wereld en word daar gebruikt voor training van spieren tijdens het herstel na een zwangerschap of bij urineverlies.

Voor de Ben-wa ballen heb ik in de afgelopen jaren enkele alternatieven gevonden die niet trillen en ook makkelijker naar een groter aantal zijn uit te breiden.
Om te beginnen een super lichte versie in de vorm van twee of drie pingpong ballen. Deze doe je in een condoom en daarna knoop je het condoom dicht. Aan de knoop maak je een touwtje om het eruit halen te vergemakkelijken. De dildo die zo ontstaat weegt bijna niets maar geeft wel een gevuld gevoel en is daarom uitstekend om aan het idee te wennen dat er iets mee gedragen moet worden. Door de losse ballentes is hij comfortabeler dan een massieve dildo omdat hij kan buigen.
Als volgende stap in het gewicht ga je dan over op drie golfballen. Vervolgens 3 glazen knikkers van dezelfde maat en tot slot als je ze vinden kan 3 metalen knikkers (kogellagers)in dezelfde maat.
Als je haar met een rok aan en zonder slip mee naar buiten neemt maak dan het uiteinde van het touwtje met een veiligheidsspeld aan de binnenkant van de rok vast. Hierdoor kunnen de balletjes er wel uit vallen maar komen ze niet op de vloer terecht en blijven dus schoon zodat ze opnieuw kunnen worden ingebracht.
Als het de bedoeling is een zwaar voorwerp voor langere tijd dag en nacht te laten zitten heb je iets nodig dat je kunt steriliseren en wat niet gaat roesten. In decoratie winkels zijn vaak stenen of glazen bollen en eieren te koop die daar erg geschikt voor zijn.

Steriliseer ze door ze met koud water op te zetten en dan uiteindelijk een minuut te laten koken en vervolgens in het water af te laten koelen.
Zorg ervoor dat bij het inbrengen de vagina opening goed schoon is en gebruik als glijmiddel alleen het water dat gekookt heeft.
Komt het voorwerp per ongeluk (of met opzet) naar buiten begin dan op nieuwe in steriele toestand.

Laat geen voorwerpen dragen tijdens de menstruatie. De kans op infecties is dan te groot.

Het is aan te raden om het voorwerp eerst in een condoom of plastic zakje met daaraan een touwtje te passen om te kijken of het ook zonder touwtje makkelijk uit de vagina komt voordat je het zo laat dragen.

Om haar een beetje te plagen maar ook om de training zo nu en dan een beetje een ontspannen sfeertje te geven kun je haar bijvoorbeeld op weg naar een picknick of dagje uit haar eigen drinken laten dragen.
Neem hiervoor wel een blikje met een koolzuur vrije drank anders is na het schudden tijdens het lopen het open maken ervan niet aan te raden.

Als alternatief hiervoor zou je haar bijvoorbeeld naar haar werk een stuk komkommer verpakt in een plastic zakje mee kunnen laten dragen met de instructie het als lunch op te eten.

Als direct controleerbare training maar ook om haar voortgang te meten laat je haar wijdbeens gaan staan (of bind je haar zo vast) en breng je een ei of bal met een ring er aan in. Aan de rink maak je een touwtje wast waaraan je gewichtjes kunt hangen.
Hierdoor kun je meten hoe lang ze een bepaald gewicht wast kan houden en wat het maximum gewicht is dat ze aankan.
Je kunt haar hierbij ook terplekke straffen of belonen voor het al dan niet haar best doen.

Als extra is het ook een leuke optie om als wedstrijd tussen twee subs te gebruiken.