Mijn BDSM beleving

Mijn Profiel

Als ik voor mezelf mijn BDSM gevoelens helemaal ontdoe van versiersels en zijwegen en dus strip tot de kern van mijn gevoelens dan draait voor mij BDSM volledig om het ontnemen van vrijheid, macht, rechten en zelfbeschikking. Of het nu gaat om een spel van een paar uur of om een partner waar ik de rest van mijn leven mee door zal brengen deze kern is het uitgangspunt van mijn gevoelens. De versiersels en zijwegen vormen een schil rond de kern die dient om beter van de gevoelens te genieten en de beleving interessant en afwisselend te houden.
Het ontnemen van vrijheid, macht, rechten en zelfbeschikking kan gesplitst worden in een fysiek bondage gedeelte en een mentaal bondage gedeelte.

Fysieke bondage
Bij het fysieke bondage gedeelte gaat het om het letterlijk afnemen van de vrijheid van de slavin.
Hierbij gaat het dus om bijvoorbeeld bondage of opsluiting waarbij het de slavin fysiek onmogelijk word gemaakt om zich vrij te bewegen. Het kan hierbij gaan om overduidelijke vrijheidsbeperking zoals bijvoorbeeld in een kooi. Maar het kan ook gaan om een meer subtiele vorm waarbij slechts een klein deel van haar vrijheid wordt beperkt om haar met regelmaat aan haar onderdanige status te herinneren. Een voorbeeld hiervan kan zijn het moeten dragen van een korset of hobble skirt (lange strakke rok waarin het alleen mogelijk is om met hele kleine stapjes te lopen). Ze kan zich in dit geval min of meer vrij verplaatsen maar word er bij iedere stap of iedere keer dat ze haar rug wil buigen aan herinnerd dat zie niet vrij is.
Andere voorbeelden zijn het moeten dragen van een kuisheidsgordel, het op slot doen van haar broekriem zodat ze geen andere keuze heeft dan vragen of ze naar de wc mag, haar kleding kast op slot doen zodat ze niet bij haar kleding kan en dus geen andere keuze heeft dan te dragen wat haar is gegeven.

Mentale bondage
Bij het mentale gedeelte gaat het meer om een vorm waarbij de slavin door middel van regels en verplichtingen in haar vrijheid word beperkt. De slavin maakt uiteindelijk uit het oogpunt van haar wens tot onderdanigheid en het zo goed mogelijk dienen van haar Dominant dan wel de angst om straf te krijgen of ongehoorzaam te zijn de keuze om aan deze regels en verplichtingen te gehoorzamen.
Omdat mentale bondage in tegenstelling tot fysieke bondage vrijwel onzichtbaar is voor de buitenwereld kan het op heel veel dagelijkse dingen en gewoon in het dagelijks leven worden toegepast. En juist door het afnemen van vrijheid van dingen die in het dagelijks leven normaal heel vanzelfsprekend vrij waren heeft deze manier van bondage meestal veel invloed op de onderdanigheidgevoelens van de slavin.
De belangrijkste dagelijkse dingen waarvan ik graag de controle geheel of gedeeltelijk van mijn slavin over neem zijn (uitgegaan van een relatie met volledige onderdanigheid):
WC gebruik
Ik bepaal of, wanneer en hoe mijn slavin haar behoefte mag doen.
Eten
Ik bepaal wat, wanneer en hoe mijn slavin mag eten.
Kleding
Ik bepaal welke kleding mijn slavin aan moet en of en wanneer het haar is toegestaan deze kleding aan of uit te trekken
Gedrag
Ik schrijf voor hoe ze zich (in bepaalde situaties) dient te gedragen.
Persoonlijke verzorging
Ik bepaal of, hoe en wanneer ze zich mag wassen, welke shampoo en zeep ze daarbij gebruikt, welke deodorant ze draagt, welke geuren en make-up ze mag dragen, enz
Slaap
Ik bepaal of en wanneer ze naar bed moet en wanneer ze op moet staan.
Seksualiteit
Ik bepaal of, hoe en wanneer ze seksueel genot mag of moet hebben.
Taalgebruik
Ik bepaal of, hoe en op welke manier ze dient te spreken.

Omdat voor mentale bondage alleen informatief (vraag en antwoord) contact nodig is en een vorm van controle over het wel of niet uitvoeren is deze vorm van het wegnemen van vrijheid ook heel goed over een afstand te doen. Hierdoor is het mogelijk om je ook buiten ontmoetingen om onderdanig te blijven voelen.

Uit de wens voor onderdanigheid tussen ontmoetingen door is een soort van tussen vorm ontstaan die fysieke en mentale bondage combineert. Omdat dit heel moeilijk eenduidig te defileren is zal ik een aantal voorbeelden geven.
De eerste optie is ontstaan uit mijn wens om een slavin vastgeketend in huis achter te laten terwijl ik het huis verlaat. Mijn bezwaar daartegen was echter dat mijn slavin in dat geval bij brand, inbrekers of een andere reden het huis te ontruimen niet weg kon. De oplossing daarop is fysieke bondage die wel los kan maar niet ongezien los kan. Bijvoorbeeld een ketting die aan een kant met een slot om de enkel van de slavin is vastgemaakt maar aan de andere kant niet rechtstreeks aan een oog in de muur vast zit maar daarmee verbonden is door een van stof genaaide lus. In geval van nood kan dan die lus met de schaar die er bij ligt worden doorgeknipt om weg te komen. De slavin is fysiek vast gebonden maar moet zichzelf er mentaal van weerhouden de lus door te knippen. Een ander voorbeeld voor deze manier is een slavin opsluiten in een kamer door aan de buitenkant en etiket over de naad van de deur te plakken zodat dit scheurt als de deur word geopend. De deur zit dan niet op slot maar kan ook niet ongezien geopend worden.
Een andere optie is een slavin gevangen houden voor een webcam. Hierbij kan ze zichzelf moeten boeien of opsluiten in een kooi voor de webcam maar ze kan ook simpelweg niet uit beeld mogen. Ze kan dan wel weg maar niet ongezien.
Het laatste voorbeeld is een banier om haar fysiek te dwingen mentaal iets te veranderen. Door bijvoorbeeld met watervaste stift een tekst wond haar navel te schrijven die in het openbaar voor problemen zal zorgen is het haar onmogelijk gemaakt een kort truitje of bikini te dragen in het openbaar. Door ook tekst op onderarmen en onderbenen te zetten is het niet alleen onmogelijk geworden om korte mouwen of pijpen aan te hebben maar ook om te gaan zwemmen. De fysieke stift dwingt haar er dus toe mentaal te accepteren dat er bepaalde dingen niet meer kunnen.

Straf en pijn
Hier komen we dan meteen bij de eerste zijweg aan. Straf en pijn zijn immers middelen om het doel van het afnemen van vrijheid te bereiken. Straf en pijn zijn in de meeste gevallen zelf niet het doel maar het middel. In de meeste gevallen omdat voor sommige slavinnen geld dat ze opgewonden reken van pijn of het krijgen van straf. Als het doel is om haar op te winden kan in die gevallen pijn of straf het doel zijn.

Maar in de meeste gevallen is pijn en straf een zijweg of eigenlijk twee zijwegen want pijn en straf zijn wat mij betreft twee verschillende dingen. Over het algemeen dient pijn wel as een straf maar hoeft straf niet altijd pijn te doen. Immers straf kan ook het afpakken van een eerder gekregen vrijheid zijn of het verder beperken van een vrijheid. Pijn en ook sommige niet pijnlijke vormen van straf gebruik ik ook voor wat ik conditioneren noem. Dit is het beste te omschrijven als een slavin die weerstand ergens tegen bied of zich verzet net zo lang te kwellen tot ze haar verzet opgeeft en gehoorzaamd. Conditioneren gebruik ik soms ook preventief. Dat wil zeggen dat ik een slavin een tijdje een kwelling laat ondergaan en dan aan haar duidelijk maak dat later niet gehoorzamen zal betekenen dat ze nog veel langer zal moeten.

Taken van de slavin
Dit stukje heb ik toegevoegd omdat ik er in het verleden nog wel eens vragen over gekregen heb. Net als in het gewone leven heeft een slavin taken in het huishouden. Immers als je met iemand een huis deelt dan ben je ook samen verantwoordelijk voor het huishouden en als je ergens gaat logeren help je ook mee met de afwas.
Het verschil is echter dat de taken van een slavin in een BDSM jasje zijn gegoten. Dat kan betekenen dat ze bijvoorbeeld is vastgebonden tijdens het uitvoeren er van en het betekent in ieder geval dat op het niet goed uitvoeren van haar taken een straf zal staan (of juist een beloning op het extra goed uitvoeren)
Het is ook weer niet zo dat ik van een slavin verwacht dat ze het hele huishouden doet. Simpelweg omdat ik zelf geen hekel heb aan huishoudelijk werk. Ik kook heel graag dus dat is iets dat een slavin zelden zal doen. En om eerlijk te zeggen geloof ik niet dat er ooit een slavin voor me gekookt heeft.

Ontspanning
Omdat het leven niet alleen uit regels en verplichtingen kan bestaan vind ik het belangrijk dat er ook ontspanning is. Dit kan zijn door mijn slavin af en toe een soort van vrij te geven zodat ze een tijdje haar eigen "ding" kan doen (een boek lezen, muziek luisteren, een hobby of gewoon winkelen met een vriendin).
Maar het kan ook zijn door samen leuke dingen doen. Een boswandeling, een pretpark, een dierentuin bezoeken, winkelen, op vakantie gaan, enz. Maar ik vind het bijvoorbeeld ook heerlijk om met een vastgebonden slavin samen op de bank TV te kijken.
Meestal geld voor ontspanning een soort van gelijkwaardigheid op bepaalde punten. Zo bepaal ik bijvoorbeeld wat ze aan heeft naar de bioscoop maar zoeken we samen de film uit. Een slavin moet immers ook kunnen genieten in haar onderdanigheid.

Daddy dom???
Er beweerde pas iemand na het lezen van mijn site dat ik een daddy dom was. Persoonlijk ben ik van menig dat er best trekjes kunnen zijn die een daddy dom ook heeft maar ik ben zeker geen daddy dom omdat naar mijn mening een daddy dom handelt uit een opvoedkundig oogpunt in plaats van een vrijheids beperkend oogpunt. Een daddy dom neemt bijvoorbeeld de controle over het eetgedrag van zijn "meisje" over om te zorgen dat zij gezond eet. Ik neem de controle over het voedsel van mijn slavin over om haar de keuzevrijheid voor deze levensbehoefte te ontnemen hierdoor word ze niet alleen bij iedere maaltijd geconfronteerd met haar status als slavin maar is de samenstelling van haar voedsel en de manier waarop het word gegeten een manier waarop ze gestraft of beloond kan worden. De uitvoering lijkt dus op elkaar maar de motivatie er achter is helemaal anders.