Mijn Dominantie

Mijn Profiel

Dominantie is iets dat in me zit het is voor mij geen spelletje of rol die ik aan neem. Ik kan het ook niet aan of uit zetten. Wel kan ik het als de situatie er om vraagt het even onderdrukken en ben ik, afhankelijk van mijn bui, de ene keer dominanter dan de andere.
Ik ben echter niet het type dominant dat commando's brult en met de zweep klaar staat om er eens even stevig op los te rammen als er niet gehoorzaamd word.
Integendeel ik vertel mijn slavin rustig wat ik van haar verwacht of wat ze doen moet. Allen al ze het even vergeten is help ik haar er aan herinneren dat er consequenties zullen zijn als ze niet gehoorzaamd.
Die consequenties kunnen er meteen zijn maar ook pas veel later op een moment dat de slavin ze niet meer verwacht maar ze zijn er altijd.
Hierbij gebruik ik heel bewust het woord consequenties en niet het woord straf omdat ongehoorzaamheid of foutief gedrag niet altijd straf tot gevolg hoeft te hebben. Ook bijvoorbeeld het niet krijgen van een beloning verdiend met goed gedrag is een consequentie.

Van mensen die binnen de bdsm (nog) niet aan mij onderdanig zijn verwacht ik niet dat ze mij gehoorzamen. Echter ik verwacht wel dat deze mensen me met respect behandelen. Doen ze dit niet zitten daar natuurlijk net als in het dagelijks leven ook consequenties aan. Bijvoorbeeld dat ik ze in het vervolg zal negeren.

Als dominant ben ik iemand die begrijpt dat er voor een slavin soms een beetje tijd nodig is om je angst te overwinnen, moed te verzamelen of je vernedering te accepteren. De controle uit handen geven is iets wat soms moeite kan kosten en iets waar veel vertouwen voor nodig is. Ik ben dan ook van mening dat je als dominant daar als de slavin het nodig heeft een beetje tijd voor moet maken zonder daarbij de D/s verhouding uit het oog te verliezen. De controle van de slavin over nemen betekend voor mij dat je er ook voor verantwoordelijk bent dat ze hetgeen er met haar gebeurt ook geestelijk aankan. Zeker omdat ze in geval van vergaande onderdanigheid niet altijd meer in staat hoeft te zijn om zelf in te grijpen als ze het niet aan kan.

 

Feb. 2007