Tijdslot

Home Hi-tech


Tijdschakelaar van gloeilamp:

Tijdens spel waarbij de slavin gedurende de dag alleen in huis achter blijft omdat de meester werken is kan het handig zijn om haar op een bepaald moment iets te geven waar ze eerder niet bij kon (b.v. haar eten). Voor dit doel heb ik een paar jaar geleden een simpel tijdslot bedacht.
Maak aan een fitting uit een oude lamp een lang snoer met een stekker. Hang de fitting nu hoog op zodat ze er zeker niet bij kan.
Let er bij het keizen van de plaats daarvoor op dat de sleutel bij het vallen niet onder een kast of iets dergelijks kan stuiteren.

Bedenk ook dat er aan de sleutel gesmolten kaarsvet zit en dit dus ook op de vloer zal vallen. Breng nu het snoer naar een ander ruimte die kan worden afgesloten en steek daar de stekker in een digitale tijdschakelklok. Stel deze zo in dat hij op het gewenste tijdstip de lamp een paar minuten aan doet.
Neem nu een klein sleuteltje voor een hangslot en leg hier een druppel kaarsvet op. Druk in het nog zachte kaarsvet een gloeilamp en laat het kaarsvet afkoelen. De sleutel zal nu aan de lamp geplakt zitten.
Draai de lamp in de fitting en klaar.
Op het ingestelde tijdstip zal de lamp aan gaan en warm worden. Hierdoor smelt het kaarsvet en valt de sleutel omlaag. De slavin kan nu de sleutel gebruiken om toegang te krijgen tot wat haar gegeven word. B.v. een kist met daarin haar eten. Herinner haar er de eerste keer wel even aan dat de sleutel heet kan zijn.
Laat de lamp niet te lang aan. Het vet op de bol zal dan verbranden wat erg stinkt en een brandgevaar vormt!!

Foto boven: fitting en gloeilamp met daaraan de sleutel
Foto onder links: detail sleutel (ik heb hier voor het doel van de foto overdreven veel kaarsvet gebruikt. Het is raadzaam minder te gebruiken)
Foto onder rechts: tijdschakelklok