Remote control V1

Home Hi-tech

Omdat ik een slavin een stopwoordje wilde afleren was ik op zoek naar iets om haar onmiddellijk te straffen als ze het woordje gebruikte. Op de insex site had ik een afstand bestuurd schok apparaat gezien maar dat bleek ver boven het budget te zijn. Dus zat er niets anders op dan er zelf een te maken. Het schok gedeelte had ik al dus alleen de afstand bediening was nog even een uitdaging. Ergens in een folder zag ik een aanbieding van een draadloze deurbel en besloot het zendertje en de ontvanger daarvan te gaan gebruiken.

Mijn eerste idee was om de draden van de luidspreker op een relais aan te sluiten. Maar omdat de bel een melodie speelde was dit geen optie. Omdat de melodie van bel tot bel kan verschillen is het gedeelte dat de melodie maakt een los plaatje dat op de standaard ontvanger van de bel is gesoldeerd. Dit maakte het makkelijk te vinden waar de aansturing zat. Uiteindelijk leverde een tijdje spelen met de voltmeter de volgende aansluitingen op.

1 voeding ( - )
2 melodie naar luidspreker
3 signaal uit ontvanger
4 voeding ( + )

Omdat het signaal uit de ontvanger niet sterk genoeg is om direct een relais aan te sturen heb ik er met een stel transistors een schakeling tussen gezet. De schakeling bestaat uit een BC 548 die het signaal uit de zender ontvangt en vervolgens twee BC558's aan stuurt. Dit zijn er twee parallel aan elkaar omdat ik er niet zeker van was dat een het vermogen van het relais aan kon. De test schakelaar is er voor om de zender te kunnen testen zonder dat er iets gebeurt en is dus normaal gesproken dicht.

De uitgangen van het relais gaan naar een 3,5 mm walkman stekker aansluiting (vrouwtje) ik heb de man er bij getekend om te laten zien welk deel wat doet. Het te schakelen apparaat word dus met een stekker op deze bediening aan gesloten zodat hij voor meerdere doeleinden te gebruiken is.

Omdat ik de Panic button functie graag in tact wilde laten heb ik een dil schakelaar in gebouwd waarmee ik het signaal uit de zender of naar het gong element of naar het relais kan sturen. Een van de schakelaars uit de dil dient als de test schakelaar de andere drie zijn voor de gong, het relais en er is een loze draad voor eventuele toekomstige functies.

Na wat spelen met de soldeerbout is het resultaat hier onder te zien.
Links de binnenkant van de ontvanger en rechts een foto van de onderkant met daarop te zien de walkman ingang (A), de dil schakelaar (B) en de controle leds (C).
Het huidige ontwerp heeft echter een nadeel en dat is dat er alleen contact is als de knop van de zender is ingedrukt. Dit is voor een schok prima maar voor het gebruik bij een vibrator moet je dus als de knop ingedrukt houden. Aan een oplossing daarop ben ik nog aan het werk.

Tot slot nog even dit:
In de wereld waar we op het moment leven kan het rond lopen met zendertjes problemen opleveren (denk aan dingen die ontploffen als je op het knopje drukt). Gebruik dus een beetje gezond verstand als je het buiten gaat gebruiken. De supermarkt, bios of dierentuin zal niet echt een probleem geven maar evenementen met toegangs controle zoals b.v. concerten en zeker vliegvelden geven gegarandeerd problemen.