Touw

Home Bondage middelen

Aan touw zelf valt niet veel te knutselen. Tenslotte is je eigen touw maken redelij zinloos. Maar rond touw is het een en ander te doen. Zelf gebruik ik voor bondage het liefst nylon koord. Het is niet duur, verkrijgbaar in verschillende dikte en bijna overal te koop. Omdat het gevlochten (is in tegenstelling tot echt touw dat gedraaid is) houd het altijd een mooie ronde vorm daardoor heeft het niet de nijging in zichzelf te haken als het uitdraait.
Ik gebruik het in de dikte ø5 tot ø6 mm voor gewone bondage. In stukken van 2.5, 5, 10 en 20 meter lang. Voor tenen en vingers gebruik ik ø2 tot ø3 mm en voor speciale bondage ø8 tot ø10 mm.

Verschillende dikten en kleuren krimpkous.
Afwerken van uiteinden:
Bij kunststof touw (nylon en polyethyleen) kun je na het afknippen de uiteinden smelten om uitrafelen van het touw tegen te gaan. Dit werkt goed maar kan soms zeer scherpe punten aan het touw achter laten. Dit is lastig omdat het touw in elkaar haakt met het loshalen van een knoop en de huid van de slavin kan beschadigen tijdens de bondage. Verder is er niets irritanter dan tijdens een leuk bondage spel afgeleid te worden door prikkende touw einden.
Dit probleem heb ik opgelost door stukjes krimpkous over de einden van het touw te krimpen. Dit kan over het afgebrande einde van het touw dan is al het scherpe deel weg gewerkt. Of het kan voor het doorknippen hierdoor ontstaat een klein kwastje aan het uiteinde van het touw dat lekker zacht is. Krimpkous is er in verschillende kleuren wat makkelijk kan zijn om verschillende lengtes touw uit elkaar te houden.

Wassen van touw:
Als touw in aanraking is geweest met de lichaams vloeistoffen van een slavin, als ik touw buiten gebruikt heb of als ik het ga gebruiken voor een andere slavin vind ik het hygiënischer om het te wassen voor de volgende bondage sessie. Als het erg vies is week ik het enkele uren voor in een emmer met een biotex sopje. Of als ik van slavin wissel week ik het in een sterke bleekwater oplossing om bacteriën te doden. Daarna doe ik het in een waszak (normaal bedoeld voor lingerie) om te voorkomen dat de touwen tussen de draaiende delen van de machine zouden kunnen komen en zo de machine stuk zouden kunnen maken.

Vervolgend doe ik de zak touw met een paar handdoeken er bij op de 40° was in de wasmachine. Daarna goed laten drogen voor het opbergen.
Het is aan te bevelen om de rits van de waszak met een veiligheidsspeld dicht te maken omdat touw redelijk wat zwaarder is dan lingerie en dus de nijging heeft de rits open te werken.