Ankerplaatsen

 

Home Bondage middelen

Hoewel schroefogen en oogbouten veruit de beste ankerplaatsen zijn vallen ze ook erg op en is het noodzakelijk gaten te maken in muren of meubelstukken. Omdat dat niet altijd wenselijk is heb ik in de loop der tijd een aantal alternatieven bedacht en gemaakt.
De eerste die ik zelf een deurband noem heb ik ooit in een grijs verleden op een website gezien en daarna na gemaakt. Tegenwoordig is hij ook commercieel verkrijgbaar.
Het geheel bestaat uit een koffer band die is omgenaaid zodat er een lus ontstaat waardoor een stuk bezemsteel kan. Aan de andere kant zit een grote D ring afkomstig uit een jachthavenwinkel. Het stuk bezemsteel kan er uit geschoven worden en doet met behulp van twee schroefogen meteen ook dienst als mijn kortste (25 cm) spreidstang. Dit in het kader van het makkelijk mee kunnen nemen van mijn spullen.
Het is aan te raden dat als er veel kracht op de band zal komen die kant van de deur gekozen word waarheen de deur niet open gaat. Hierdoor zal de kracht op de band de deur altijd dicht trekken.

Foto links: deurband in zijn geheel
Foto rechts: deurband boven de deur (onder de deur werkt trouwens ook prima)

 

 

Omdat ik kettingen aan een houten bed vast wilde maken zonder schade aan het bed te veroorzaken waren schroefogen uitgesloten. De kettingen rechtstreeks om de poten van het bed doen deukte het houd en maakte als de kettingen bewogen nogal veel lawaai. Om dit op te lossen heb ik wat ik bedlussen noem gemaakt.
De kussen zijn gemaakt van sjorband met daaraan een D sluiting.
Een groot bijkomend voordeel van deze lussen ontdekte ik later toen ik een slavin vastgebonden wilde laten slapen. Ik zat toen met rampzalige dingen als brand en zo in mijn maag. De lussen zijn met een scherpe schaar in een paar seconden door te knippen dat is veel sneller dan dat hangsloten opgemaakt kunnen worden.
Ook heb ik ze om dezelfde rede gebruikt om een slavin mee vast te zetten terwijl ze alleen in huis was. Ze had een schaar voor noodgevallen maar kon niet zoals bij het hebben van een sleutel ongemerkt los en later weer vast.

Foto links: bedlus in zijn geheel
Foto rechts: bedlus om de poot van mijn bed

 

 

Om een ankerplaats aan de muur of het plafond te maken verkoopt IKEA op de kinderafdeling ogen om schommels op te hangen (model Ekorre). Deze zijn zeer solide en kosten minder dan een euro per stuk.
Om ze aan het zicht van de niet BDSM mensen die hier over de vloer komen te onttrekken heb ik de plafond versie er af gehaald en de gaten die over blijven afgedekt met een rookmelder. Aan die aan de muur hangt een grote zware tas.

Enkele opmerkingen:
Voor suspension bondage zou ik minimaal twee haken adviseren zodat als er één het begeeft er nog één is die voorkomt dat de sub valt.
Door de bedlus met de stoffen kant door het oog te doen en daar verder alles aan te hangen in plaats van een metalen haak in het oog heb je er geen last van dat het gerammel van metaal op metaal doorklinkt naar de buren.

Foto links: Ekorre haak aan de muur
Foto's onder: Ekorre haak aan het plafond en de rookmelder om de gaten af te dekken.