Nek-Polsen Blok

Home Bondage middelen

De meeste mensen kennen een schandpaal of schandblok wel en sommige zullen ook weten wat een shrew's fiddle is. Het gaat in beide gevallen om twee stukken hout die tegen elkaar zitten met in de deling gaten waar nek, polsen en soms enkels in kunnen worden vastgezet. Bij het schandblok zitten de polsen aan weerszijde van de nek en bij de fiddle zitten de polsen voor het gezicht. Het nadeel van twee delen hout met gaten is dat je zowel nek als polsen er in een keer tussen moet doen en niet een van alle los kan maken en de rest kan laten zitten. Daarom heb ik er voor gekozen om een variant op de fiddle te maken waarbij ieder gat afzonderlijk geopend kan worden. Ook wilde ik de handen graag naast elkaar zodat ze gebruikt kunnen worden.
Bij gebrek aan een betere naam heb ik het een nek-polsen blok gedoopt.

Het geheel bestaat uit vier stukken hout van 67 x 27 mm en 500 mm lang. De twee middelste stukken zitten met een scharnier aan een kant aan elkaar en bevatten het gat voor de nek. De twee buitenste delen zijn schuin doorgezaagd waarbij het deel naast de nek met deuvels en lijm aan de middelste delen zijn vastgezet. De onderste delen zitten met scharnieren vast zodat ze weg kunnen klappen om de polsen er in te kunnen doen.
Het gat voor de nek is ø140 mm en de gaten voor de polsen zijn ø60 mm. Deze laatste maten zijn natuurlijk afhankelijk van de sub. Maar gemiddeld gezien zullen ze kloppen voor iemand van 175 of kleiner.

De delen worden gesloten met koffer sluitingen die makkelijk open en dicht geklikt kunnen worden en de delen goed tegen elkaar trekken. Bij iedere sluiting zit ook een korte deuvel (een lange werkt niet met een scharnier) om verschuiven tegen te gaan. De uiteinden zitten aan elkaar met een smal maar stevig scharnier.